19.03.2018

Στις 6 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, ο ΚΜΟΠ -Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού- διοργάνωσε στο γήπεδο “Near East” έναν φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης. Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και οι Διεθνείς Ποδοσφαιριστές-Πρωταθλητές Ευρώπης (Legends 2004) ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς με σλόγκαν “Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό”.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, η Softweb υποστήριξε με μεγάλη χαρά την διοργάνωση του ΚΜΟΠ, δημιουργώντας μία mobile εφαρμογή για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού “Live Without Bullying”.

Στο “Live Without Bullying” App παρέχονται ανώνυμα και δωρεάν online συμβουλευτικές υπηρεσίες, με τη μορφή ανταλλαγής μηνυμάτων (chat), σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Οι υπηρεσίες απευθύνονται τόσο σε παιδιά (10 έως 18 ετών) που εμπλέκονται άμεσα ή και έμμεσα σε σχολικό ή διαδικτυακό εκφοβισμό όσο και σε γονείς ή εκπαιδευτικούς με υποστηρικτική διάθεση.

Πώς λειτουργεί;

Είσαι 10-18 ετών και αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα εκφοβισμού ή θέλεις να βοηθήσεις κάποιο φίλο σου που αντιμετωπίζει πρόβλημα;

1. Κάνε μία γρήγορη και ανώνυμη εγγραφή.
2. Διαμόρφωσε το προσωπικό σου προφίλ.
3. Δες τα προφίλ των συμβούλων για να διαλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα
4. Στείλε μήνυμα στο σύμβουλο της επιλογής σου.

Θέλετε να βοηθήσετε το παιδί ή το μαθητή σας και χρειάζεστε υποστήριξη;

1. Κάντε μια γρήγορη και ανώνυμη εγγραφή.
2. Διαμορφώστε το προφίλ σας.
3. Στείλε μήνυμα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.
4. Θα λάβετε προσωπική απάντηση (μήνυμα) από τον πρώτο διαθέσιμο σύμβουλο, με τον οποίο εφεξής θα μπορείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση για το ζήτημα που σας απασχολεί.

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες πλαισιώνονται από καμπάνιες ευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και για εκπαιδευτικούς, που υλοποιούνται σε σχολεία με την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας, αλλά και διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής e-learning του ΚΜΟΠ.

Περιηγηθείτε στην πλατφόρμα “Live Without Bullying

Να θυμάστε
Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να μιλήσεις!

Σε πορεία ανάπτυξης η Softweb
SOFTWEB INTERSHIP PROGRAM