17.11.2014

Είμαστε υπερήφανοι που μαζί με άλλες 25 Ελληνικές εταιρείες εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα επάξια στο μεγαλύτερο τεχνολογικό συνέδριο στον κόσμο! Ευχαριστούμε Fortune Greece, ευχαριστούμε πάνω από όλα όμως την ομάδα μας που όλοι μαζί έχουμε επιτύχει τόσα πολλά!! Έρχονται πολλά πολλά περισσότερα!!!

Ο Paddy Cosgrave ανέβηκε στην σκηνή φορώντας t-shirt. Χαμογέλασε και γεμάτος αυτοπεποίθηση απευθύνθηκε στο κοινό. Ήταν το μεγαλύτερο που είχε αντικρύσει μέχρι τώρα.

Όλα άρχισαν το 2009, όταν το συνέδριο του 26χρονου τότε Ιρλανδού συγκέντρωσε 400 άτομα. «Not bad» θα σκέφτηκε. Ίσως γιατί ούτε και ο ίδιος θα περίμενε την εντυπωσιακή συνέχεια. Αυτήν την εβδομάδα, το «Web Summit» άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί 22.000 άτομα, 2.000 start-ups, 700 επενδυτές και 1.300 δημοσιογράφους. Με περισσότερους από 500 ομιλητές και πολλά παράλληλα θεματικά Summits, το δημιούργημα του Cosgrave θεωρείται πλέον το μεγαλύτερο τεχνολογικό συνέδριο στην Ευρώπη.

Έως και τις 6 Νοεμβρίου θα ανέβουν στην σκηνή του μερικοί από τους σημαντικότερους παίκτες του Digital τομέα, υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων και διασημότητες από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου.

Από τις Facebook, Google, Dropbox, Evernote, και Foursquare, μέχρι τις Getty Images, Nike, Amazon, Wired και Red Bull, η λίστα είναι ατελείωτη. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι θα δώσει το «παρών» ως ομιλητής και ο «άσωτος υιός της Ιρλανδίας», ο περίφημος Bono των U2.

Το Web Summit αποτελεί σημαντικό γεγονός για όλη τη χώρα. Βλέπεις τα σχετικά banners με την άφιξή σου στο αεροδρόμιο. Στους δρόμους υπάρχει ειδική σήμανση. Στην τηλεόραση παίζουν ρεπορτάζ. Εν μέρει χάρη στην ευνοϊκή φορολογία, η Ιρλανδία έχει εξελιχτεί σε επιχειρηματικό hub και το τεχνολογικό Φεστιβάλ του Cosgrave συμβολίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα, «Μετά Μνημόνιο» εποχή για μια χώρα με πληθυσμό 4.6 εκατ. κατοίκων.

Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Web Summit, ο πρωθυπουργός Έντα Κένι χτύπησε το καμπανάκι του χρηματιστηρίου των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, δηλώνοντας παράλληλα: «Θέλουμε να προσελκύσουμε εδώ στην Ιρλανδία τους επιχειρηματίες που καινοτομούν, που είναι διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκα για να πετύχουν. Επιδίωξή μας είναι να γίνουμε οι καλύτεροι συνεργάτες τους και θα το καταφέρουμε γιατί δεν υπάρχει πιο φιλική προς τους επιχειρηματίες χώρα στην Ευρώπη».

Σχέδια και όνειρα δεν κάνει, όμως, μόνο η κυβέρνηση της Ιρλανδίας. Κάνουν και οι ελληνικές startups που έσπευσαν να συμμετάσχουν στο Web Summit. Και είναι πολλές!

Το Fortune Greece συνάντησε ήδη αρκετές από αυτές και σύντομα θα επανέλθει με ειδικό αφιέρωμα για όλες αυτές τις επιχειρήσεις που διεκδίκησαν και εξασφάλισαν θέση σε αυτήν τη συνάντηση κορυφής.  Μέχρι τότε, ας τους ευχηθούμε «καλή επιτυχία» και «καλό pitching». Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Μία νέα μέρα ξεκινά γεμάτη ευκαιρίες και συναντήσεις με ενδιαφερόμενους πελάτες και επενδυτές.

Πηγή

Η SOFTWeb Adaptive I.T. Solutions® στο Google Campus στο Λονδίνο
Δελτίο Τύπου για την επιτυχημένη παρουσία του Pocketwarp Mobile Engine στην Web Summit 2014