17.12.2014

Σε μία εποχή που τα smartphones έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή, όλο και περισσότεροι οργανισμοί, φορείς και επιχειρήσεις προσπαθούν να αποκτήσουν παρουσία και στο χώρο των φορητών συσκευών.

Όμως, η δημιουργία μίας εφαρμογής για smartphones (app) δεν είναι κάτι τόσο απλό για πολλές μικρές επιχειρήσεις ή οργανισμούς. Σε αυτή την τεράστια αγορά -σε παγκόσμιο επίπεδο- επιδιώκει να απευθυνθεί η ελληνική Softweb Adaptive IT Solutions με το Pocketwarp, μία πλατφόρμα που παίρνει το περιεχόμενο μίας ιστοσελίδας και δημιουργεί βάσει αυτού ένα app για smartphones! Και αυτός είναι ο λόγος που έχει αρχίσει να προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον.

Η Softweb ξεκίνησε το 2008 από μία παρέα 23χρονων που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των εφαρμογών για το web και εκείνον του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εταιρεία δημιουργήθηκε σε ένα γκαράζ στη Θεσσαλονίκη αλλά πλέον έχει την έδρα της στην Αλεξανδρούπολη, διατηρώντας γραφεία επίσης στην Αθήνα όπως, φυσικά, και στη Θεσσαλονίκη, απασχολώντας 10 εργαζόμενους.

Από το 2012 έχει εισέλθει στο χώρο των apps με το Pocketwarp, το οποίο, σύμφωνα με τα στελέχη της Softweb, είναι ένα μοναδικό προϊόν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ είναι ελάχιστες οι αντίστοιχες πλατφόρμες που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Pocketwarp παίρνει το περιεχόμενο οποιασδήποτε ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικού καταστήματος και το μετατρέπει σε ένα app για iOS ή Android συσκευές. Μία ακόμη καινοτομία είναι ότι μπορεί να “μετατρέψει” σε app για φορητές συσκευές και με το περιεχόμενο μίας εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη σε ένα εταιρικό δίκτυο! Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μία επιχείρηση μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των smartphones για να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων τους εν κινήσει, προσφέροντας τους απευθείας πρόσβαση στις εταιρικές εφαρμογές.

Η πρώτη υλοποίηση του Pocketwarp έγινε για λογαριασμό του Δήμου Μήλου πριν από περίπου 2 χρόνια και η πλατφόρμα απέσπασε το πρώτο βραβεία στα Appwards 2013. Το επόμενο βήμα έγινε φέτος καθώς η Softweb προσκλήθη να συμμετάσχει στο Web Summit, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας και είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις – συνέδρια για το χώρο του Διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η παρουσία στο Web Summit αποτελεί και το πρώτο βήμα για την επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό και, όπως αναφέρουν τα στελέχη της, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για συνεργασίας από διάφορες χώρες.

Παρουσίαση του PocketWarp στον ΣΕΠΒΕ
Χρόνια Πολλά & Ευτυχισμένο το 2015!